fbpx
 

CURS INDIVIDUAL SAU DE GRUPLimba Franceză

Meditatii Limba Franceza Brasov
Cursuri limba franceza ca oferta a Centrului Educational si Artistic “Vivace:”
Franceza este una dintre puţinele limbi vorbite pe toate continentele, a şasea cea mai vorbită limbă din lume dupa chineză (peste un miliard de vorbitori), engleză, hindi, spaniolă si arabă. În prezent, în lume există peste 220 de milioane de vorbitori de limba franceză, printre care 72 de milioane de aşa-zisi vorbitori partiali, se arată pe site-ul guvernului francez.
Istoria limbii franceze începe odată cu cucerirea Galiei de către romani, terminată în secolul I î.Hr. Limba latină populară este adoptată treptat de populația autohtonă, în cursul unei perioade de bilingvism care durează până în secolul al V-lea. Limba galică o influențează pe cea latină, constituind substratul viitoarei limbi franceze. Se formează astfel o limbă numită de lingviști galo-romană.
Franceza a fost limbă oficială în Anglia mai mult de 300 de ani. Limba franceză a fost limba oficială în Anglia începând cu anul 1066, odată cu cucerirea ei de către normani în frunte cu William Cuceritorul. În 1362 odată cu adoptarea de către Parlamentul Englez a Actului Dezbateri în Engleză (Pleading in English Act), limba franceză a fost exclusă din dezbaterile judiciare şi a fost înlocuită cu limba engleză, astfel pierzând calitatea de limbă oficială.
Franceza este limba oficială a Organizaţiei Naţiunelor Unite.
Populaţia vorbitoare de franceză se află în Europa în proporţie de aproape 40%, în Africa subsahariană şi Oceanul Indian – 36%, în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu – 15,3%, în America şi Insulele Caraibe – 7,6%, iar în Asia şi Oceania – 1,16%, potrivit unui studiu publicat în 2010 de Organizaţia Internaţioanlă de Francofonie (OIF).
Franţa a câştigat cele mai multe premii Nobel pentru literatură;
Declaraţia Drepturilor Omului şi a Cetăţeanului” scrisă în Franţa în 1789 este prima declaraţie a drepturilor omului din istorie; aceasta nu se aplica doar cetăţenilor francezi ci tuturor “oamenilor liberi” din lume;
Franţa este cunoscută drept capitala internaţionala a parfumurilor;
Km 0 al Parisului se află în piaţa din faţa Catedralei Notre Damme. De aici începe să se măsoare lungimea drumurilor naţionale ale Franţei.
34% din francezi pot vorbi engleza.Conceptul că francezii nu ştiu sau nu vor să vorbească limba engelză, nu este complet adevărat dar nici total greşit. Totul depinde de punctul de comparaţie. Cu 34% de cunoscători a limbii engleze, Franţa nu poate fi comparată cu Suedia, unde 85% din populaţie vorbeşte engleza perfect.
Franța este cea mai vizitată țară din lume. În 2012 a avut parte de 83 de milioane de turiști.
În începuturile sale, Parisul a fost de fapt un oraș roman denumit Lutetia
Franța este cea mai depresivă țară din lume, deoarece unul din cinci francezi au trecut prin stări de depresie
Există o cafenea în Franța unde dacă nu spui ”Bună ziua” și ”Vă rog”, plătești mai mult pentru cafeaua ta
Sunt peste 300 de feluri de brânză inventate în Franţa.
Asadar, te invitam sa ne contactezi astazi pentru cursuri limba franceza, deoarece invatarea limbii vine cu foarte multe beneficii.

Daca doresti sa-ti imbunatatesti nivelul, suna-ne astazi pentru meditatii limba franceza si vei obtine cele mai bune rezultate!

Pentru mai multe informatii despre examenele de limba franceza DELF/DALF, apasa click pe denumirea examenului si vei fi directionat(a) catre pagina oficiala.

Pentru informatii mai detaliate despre cursurile oferite de Centrul nostru, poti opta sa consulti lista de cursuri.

https://vivace.ro/wp-content/uploads/2019/04/single_course_girl.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://vivace.ro/wp-content/uploads/2019/04/french_course.png

LIMBA FRANCEZĂDescrierea cursului

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Contact
Strada Dr. Ion Ratiu 2, Brașov
0756-560-944
Luni - Vineri: 3 PM - 8 PM; Sâmbătă: 9 AM - 6PM
Suna acum