fbpx
 

CURS INDIVIDUAL SAU DE GRUPLimba Germană

Meditatii Limba Germana Brasov

Cursuri limba germana ca oferta a Centrului Educational si Artistic “Vivace:”

Top 5 motive pentru care sa sa inveti limba germana
Desi multi avem preconceptia ca germana este o limba dificil de invatat, adevarul este ca premisele sunt favorabile ei; mai ales daca se incepe din anii de scoala.

Iata cateva dintre ele:

1. Engleza este inrudita cu germana
Germana face parte din familia lingvistica din care mai face parte si… engleza. Prin urmare, exista mii de cuvinte inrudite. De exemplu, englezescul chin este Kinn in germana; water este Wasser, iar father se traduce prin Vater. Astfel, asocierile de cuvinte devin mai usoare pentru cineva care stie engleza.
In plus, spre deosebire de chineza, japoneza, coreeana, rusa sau araba, nu mai e nevoie sa inveti un alfabet cu totul nou. Din acest punct de vedere, particularitatile limbii germane se refera doar la umlaut – semnul grafic ce consta in doua puncte asezate deasupra vocalelor a, o si u (ä, ö respectiv ü) si la litera ß – care se pronunta „s”.
2. Germana are cel mai mare numar de vorbitori nativi in Europa
Germana are 76,9 milioane de vorbitori nativi, fiind pe primul loc in Europa din acest punct de vedere.
Este limba materna pentru majoritatea populatiei din Germania, Austria, Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein; in estul Belgiei, precum si in regiunea Schleswigul de Nord (Nordschleswig) din sudul Danemarcei; in regiunea autonoma Tirolul de Sud (Südtirol) din nordul Italiei; in voievodatul Opole al Poloniei si in regiunile Alsacia (Elsas) si Lorena (Lothringen) din Franta.
De asemenea, germana e vorbita ca limba materna de 45 mii de persoane in Cehia (mai ales in regiunea istorico-geografica Egerland) si de cca 110 mii de persoane in Ungaria; cu precadere in regiunea istorico-geografica Dunantul fiind folosita ca limba oficiala locala in orasul Sopron. In Romania este vorbita de circa 60 mii de persoane.
Mii si chiar milioane de vorbitori nativi se afla inclusiv in SUA, Canada, Mexic, Argentina, Uruguay, Brazilia, Paraguay, Chile, Namibia, Kazahstan, Rusia si Australia.
Timp de multe secole, germana a fost considerata a fi lingua franca in Europa; o limba folosita in mod uzual de vorbitori din mai multe tari. Chiar si azi indeplineste acest rol, fiind vazuta ca o punte de legatura intre natiunile din Centrul si Estul Batranului Continent.
Prin urmare, vei putea depasi barierele de comunicare in timpul calatoriilor tale daca stii germana.
3. Germania este o excelenta alegere pentru studiile universitare
Limba germana este utila nu doar ca turist, ci are numeroase avantaje si din punct de vedere academic.
Germania ofera numeroase burse de studii universitare prin programul DAAD; care ofera oportunitatea viitorilor si actualilor studenti sa urmeze cursuri acolo. In 2014, bugetul a fost de 441 milioane de euro, bani care s-au transformat in 48.254 de burse universitare pentru straini. De asemenea, taxele de scolarizare sunt infime, iar in unele cazuri sunt inexistente.
Astfel, ai acces la o educatie de top, avand in vedere ca opt dintre universitatile de acolo s-au clasat intre primele 150 in cadrul QS World University Rankings 2019, iar alte 10 in top 300. Comparativ, Romania nu are nicio prezenta in partea superioara a ierarhiei.
Germania – tara poetilor si ganditorilor:
Se spune ca Germania este tara poetilor si a ganditorilor (“Das Land der Dichter und Denker”); iar nativii au contribuit enorm in domenii precum literatura, arte si stiinte; 100 dintre ei au luat chiar Premiul Nobel!
Printre cei mai cunoscuti vorbitori de limba germana din aceste domenii se numara:
Literatura: Goethe, Thomas Mann, Günter Grass, Hermann Hesse, Bertolt Brecht
Stiinte sociale: Herbert Marcuse, Theodor Adorno, Jürgen Habermas, Hannah Arendt, Wolfgang Sachs, Karl Marx, Max Weber, Friedrich Engels.
Muzica clasica: Schubert, Liszt, Bach, Beethoven, Brahms, Wagner, Handel, Mozart.
Filosofie: Kant, Schopenhauer, Nietzsche, Hegel, Heidegger, Humboldt.
Stiinte exacte: Einstein, Kepler, Röntgen, Braun, Hertz, Heisenberg, Hess, Hilbert, Planck.
In fapt, germana este a doua cea mai folosita limba in domeniul stiintific si a treia cand vine vorba de carti. Iar cum doar o mica parte dintre ele sunt traduse, cunoasterea acestei limbi ofera acces la aceste informatii.
4. Certificari si acreditari
Germana este a treia limba straina in Romania, fiind predata la toate facultatile de limbi straine din tara noastra. In Banat si Transilvania exista si cateva licee cu predare in limba germana. Mai mult, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca multe facultatii ofera programe de studii si in limba germana.
Daca nu ai avut ocazia sa o studiezi la scoala, poti sa urmezi cursuri si sa obtii atestate sau certificari recunoscute la nivel international. Examenele sustinute dupa sistemul Institutului Goethe din Germania sunt foarte populare; precum si cele ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) – echivalentul austriac al acestora.
Daca vrei sa imbini utilul cu placutul, taberele din Viena, de exemplu, ofera cursuri acreditate ÖSD; astfel ca vei invata germana printre nativi, vei descoperi in acelasi timp cultura lor si, la final, vei avea si o certificare utila pe viitor.

5. Oportunitati la angajare si salarii mai mari
Si ca tot a venit vorba de viitor, cunoasterea limbii germane deschide multe oportunitati cand vine vorba de job si de obtinerea unui salariu mai mare.

Asta pentru ca Germania este principalul motor economic al Europei. Prin urmare, oportunitatile de business sunt multe. In primul rand, corporatiile nemtesti au o influenta globala si multe au deschis filiale in tara noastra. Companiile cu capital majoritar german prezente in Romania au avut in 2018 o cifra de afaceri combinata de 25 de miliarde de euro. Germania isi mentine statutul de prim partener comercial; valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari crescand in 2018 cu 52% fata de 2014 si cu 10% fata de 2017, ajungand la peste 32,5 miliarde de euro. De asemenea, Austria este al doilea cel mai mare investitor in tara noastra, cu o cota de peste 14% din totalul investitiilor straine din Romania.

Daca doresti sa-ti imbunatatesti nivelul, suna-ne astazi pentru meditatii limba germana si vei obtine cele mai bune rezultate!

Pentru mai multe informatii despre examenul de limba germana Goethe, apasa click pe nume si vei fi directionat(a) catre pagina oficiala.

Pentru informatii mai detaliate despre cursurile oferite de Centrul nostru, poti opta sa consulti lista de cursuri.

cursuri limba germana brasov
https://vivace.ro/wp-content/uploads/2020/09/rsz_1g2.png
cursuri limba germana brasov
https://vivace.ro/wp-content/uploads/2020/09/rsz_1g2.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

LIMBA GERMANĂ

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Contact
Strada Dr. Ion Ratiu 2, Brașov
0756-560-944
Luni - Vineri: 3 PM - 8 PM; Sâmbătă: 9 AM - 6PM
Suna acum